Ziraat Fakültesi
Tarım Ekonomisi Bölümü

FAKÜLTEMİZ TARIM EKONOMİSİ BÖLÜMÜ’NCE ORYANTASYON PROGRAMI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Fakültemiz Tarım Ekonomisi Bölümü’nce 09.10.2018 tarihinde Seminer Salonu’nda bölüme yeni kayıt yaptıran öğrenciler ile bölüm öğretim üyelerinin tanışmalarına yönelik bir Oryantasyon Programı gerçekleştirilmiştir. Programa Tarım Ekonomisi Bölümü öğretim üyeleri ile 1. sınıf ve 4. sınıf öğrencileri katılım sağlamışlardır.

Programın ilk bölümünde bölüm öğretim üyelerinin tanıtımı yapılmıştır. Tanıtım sonrası,  bölümümüzde 2000-2018 yılları arasında Bölüm Başkanlığı görevini yürüten Sayın Prof. Dr. Hüseyin Taner KUMUK hocamıza bölüm başkanımız Prof. Dr. Sibel TAN tarafından bölüme bugüne kadar yapmış olduğu hizmetlerinden ve vermiş olduğu emeklerden dolayı teşekkür plaketi takdim edilmiş, birinci bölüm pasta kesimi ve ikramlarla tamamlanmıştır.

Programın ikinci bölümünde ÇOMÜ Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Biriminde görev yapan Psikolog Serdar TOPAL tarafından okula yeni başlayan bölümümüz öğrencilerine Çanakkale’ye ve üniversitemize uyum sürecinde karşılaşabilecekleri sorunların çözümüne yönelik önemli tavsiyelerde bulunmuştur.

Programın son bölümünde ilimiz Avustralya Konsolosluğu’nda görevli Sayın Barış KAYA tarafından; “Çanakkale – Genel bakış ve kentin önemli öğeleri”, “Çanakkale – Antik Kentler ve Mitler” ve “Çanakkale Savaşları ve Mustafa Kemal Atatürk“ olmak üzere 3 bölüm halinde Çanakkale’yi tarihsel perspektifte anlatan bir sunum yapılmıştır.  Program, karşılıklı soru ve cevapların ardından sona ermiştir.