Mesleki Uygulama dersi kapsamında bu haftaki konuğumuz Doluca'dan Ziraat Yüksek Mühendisi Feridun Çarmıklı

Bu hafta Mesleki Uygulama dersi kapsamında Doluca'dan Ziraat Yüksek Mühendisi Feridun Çarmıklı konuğumuz idi. Feridun Bey, Doluca'nın yürüttüğü faaliyetler, bağ alanları, bağcılık ve şarapçılık ile ilgili bilgilerini bizlerini aktardı. Dünyada bağcılığın yayılımı, üretim miktarı ve Türkiye'de bağcılık sektörünün önemine vurgu yapan Feridun Bey Türkiye'de şaraba işlenen üzüm miktarından ve şaraplık üretimin katma değer yaratma noktasındaki öneminden söz etti. Bunun yanı sıra bölgeler itibariyle yerel üzüm çeşitlerinden, bu çeşitlerin özelliklerinden söz eden Feridun Bey, yerel üzüm çeşitlerinden endüstriyel ürünler elde etme amacının önem arz ettiğini vurguladı. Son olarak Türkiye bağcılığının yaşadığı sorunlara değinen Feridun Bey, öğrencilerimizin sorularını yanıtladı. Katkısı ve sunumu için kendisine teşekkürü borç biliriz.