Erasmus Eğitim Alma Programı

Erasmus Programı programı dahilinde Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Tarım Ekonomisi Bölümü ile University of Agribusiness and Rural Development arasında ikili anlaşma 2022 yılında yenilenmiştir. Bu kapsamda Bulgaristan’ın Plovdiv kentinde bulunan University of Agribusiness and Rural Development üyesi  akademik ve idari personellerin falkültemize yoğun ilgisi olmuştur.

İlk olarak fakültemizi, Bulgaristan’daki University of Agribusiness and Rural Development ekibinden bir grup idari personel olan  Elena Lazarova, Hayda Hristeva, Svetla Lyulenina ve Teodora Ilieva 30.04.2023-06.05.2023 tarihleri arasında Erasmus Eğitim Alma Programı çerçevesinde ziyaret etmiştir.

İkinci olarak ise 04-10 Haziran 2023 tarihleri arasında ise Erasmus Ders Verme Programı kapsamında Doç. Dr. Goryana Yonkova ve Erasmus Eğitim Alma Programı kapsamında Galya Toteva ve Ayten Muhtar ziyarette bulunmuştur.

Görüşmeler kapsamında kültürel ve bilimsel fikir alışverişlerinin yanı sıra, gelecekte iki kurum arasındaki ilişkileri güçlendirecek planlamalara da yer verilmiştir.