Atiye Laçin'in başarı öyküsü 2004 yılında başladı. Eşinin tayininin çıktığı Gelibolu'daki dünyanın en büyük Mevlevihane'sinden etkilenen Atiye Laçin, 'Mevlevilikte; az yemek nefis terbiyesidir' felsefesinden hareket ile unsuz, yağsız, şekersiz, glütensiz, vegan Mevlevi tatlısını geleneksel usule bağlı olarak üretimine başladı. Atiye Laçin'in ev ekonomisine katkı sağlamak için 80 metrekarelik bir atölyede başladığı Mevlevi tatlısı üretimi, başarılı bir kadın girişimcilik örneği olup, bugün 1500 metrekaresi kapalı; toplam 5 bin metrekarelik bir fabrikada devam etmektedir. Laçin; "Yeterki güzel niyetler ile yola çıkalım, evren bize çeşitli fırsat kapıları gösterecektir." sözleri ile düşlemenin, düşlediğimiz yolun peşine düşmenin bir işi başarmadaki önemine vurgu yaparak gençlerimizi yüreklendirdi. Son olarak öğrencilerimizin sorularına yanıt veren Laçin, yer aldığı projelerden ve diğer ürünlerinden de söz ederek bizleri bilgilendirdi. Kendisine kıymetli vakti ve girişimcilik serüvenindeki paylaşımları için teşekkür ederiz.